top of page

Cursus Traject

Onze opleidingen en stages

 

Ben je gepassioneerd door het skiën of snowboarden? Zou jij ook graag ski- of snowboardleraar worden? Dan ben je bij Bruski Snow Sports aan het juiste adres. Bruski Snow Sports biedt tal van cursussen en stages aan die deel uitmaken van het opleidingstraject van BLOSO/Sneeuwsport Vlaanderen.

Sneeuwsport Vlaanderen is de ski en snowboard federatie, erkend en gesubsidiëerd door BLOSO, en legt zich zich toe op competitie, recreatie en opleidingen.

 

STAP 1: technische stage

 

Voor iemand die z’n eerste stappen zet om ski- of snowboardleraar te worden, of zich wil vervolmaken bieden we een technische stage in het buitenland aan.  Tijdens deze stage werk je aan je eigen techniek met als doel om tot op een niveau te komen dat je nodig hebt om aan het einde van een technische stage vrijblijven een toelatingsproef af te leggen. Deze toelatingsproef wordt afgenomen door ervaren Bloso-docenten.  Ze beoordelen elke deelnemer op verschillende punten tijdens verschillende afdalingen.

Ben je geslaagd voor je toelatingsproef, dan kan je een stap verder gaan en je cursus initiator starten.  Ben je net niet geslaagd, dan kan je tijdens een volgende technische stage je techniek nog verder verfijnen. Je kan de toelatingsproef ook in België afleggen, maar daarover vind je alle informatie terug op de site van Sneeuwsport Vlaanderen (www.sneeuwsportvlaanderen.be)

  •  Bruski Snow Sports biedt de technische stage ski en snowboard aan tijdens de herstvakantie.

 

STAP 2: cursus initiator

 

Voor iemand die geslaagd is in zijn toelatingsproef, ligt de weg open om te starten met de cursus Initiator Ski of Initiator Snowboard. De volledige cursus omvat 4 modules: 3 theoretische modules en 1 praktijkmodule.

De modules specifieke didactiek theorie en praktijk wordt gedoceerd in het buitenland en Bruski Snow Sports biedt deze reizen aan in samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen, de ski- en snowboard-afdeling van Bloso.  Gedurende 8 dagen volg je overdag praktijkcursus onder leiding van ervaren Bloso-docenten. ‘s Avonds toets je de praktijk aan de theorie tijdens verschillende sessies. De cursusweek wordt afgesloten met een theorie-examen en een praktijk-examen.  Tijdens het praktijk-examen wordt de cursist beoordeeld op tal van punten tijdens verschillende afdalingen en demo-lessen. Ben je geslaagd, dan sta je weer een stap dichter bij je diploma: er dienen nog 2 theoretische modules te worden afgewerkt, maar deze worden gedoceerd in België.  Alle informatie hierover vind je op www.sneeuwsportvlaanderen.be.

  •  Bruski Snow Sports biedt de cursus intiator ski en initiator snowboard aan tijdens de herstvakantie.

 

STAP 3: voorbereiding instructeur

 

Ben je al initiator ski of snowboard en zou je graag je techniek verfijnen, dan biedt Bruski Snow Sports een stage aan ter voorbereiding van de cursus instructeur. Tijdens deze stage-reis ski of snowboard je zeer intensief onder leiding van een ervaren docenten.  Zij helpen je je techniek verfijnen en je niveau te brengen dat toelaat om je cursus Instructeur aan te vatten.  Ben je aan het einde van de stage-reis nog niet toe aan de volgende stap, dan is het zeker geen probleem om deze stage nogmaals te volgen.

  • Bruski Snow Sports biedt de stage voorbereiding instructeur ski en snowboard aan tijdens de herfstvakantie.

 

STAP 4: cursus instructeur / trainer B

 

Voel je jezelf klaar om de volgende stap te zetten, dan schrijf je jezelf in voor de cursus instructeur. Een intensieve lesweek met overdag praktijk en ‘s avonds theorie wordt afgerond met het examen. Logischerwijs wordt tijdens het examen instructeur de lat veel hoger gelegd dan bij de initiatorcursus. Naast het praktijk- en theoriegedeelte in het buitenland, volgend ook nog theoretische modules die gedoceerd worden in België. Hierover vind je alle nuttige informatie op de site van Sneeuwsport Vlaanderen (www.sneeuwsportvlaanderen.be).

  • Bij voldoende inschrijvingen biedt Bruski Snow Sports deze cursus aan tijdens de paasvakantie

 

STAP 5, 6, 7 …

 

De skisport en het snowboarden bieden tal van mogelijkheden om nog verder te gaan.  Mocht je hierover nog meer informatie willen, een cursus trainer A volgen, neem dat contact op met Bruski Snow Sports.

 

 

bottom of page